Коалицията Демократична България, включваща Да, България, ДСБ и Зелено движение, спечели

...
Коалицията Демократична България, включваща Да, България, ДСБ и Зелено движение, спечели
Коментари Харесай

Столичен вот: Демократична България е първа в София, Токио и Париж

Коалицията " Демократична България ", включваща " Да, България ", ДСБ и " Зелено придвижване ", спечели още веднъж парламентарните избори в София, и то с безапелационен триумф. Това демонстрират данните на Централната изборна комисия при 100% обработени протоколи. На вота на 4 април обединението поведе в два от трите многомандатни региона в столицата, а в този момент повтаря постижението си, като процентите са даже по-високи. 

Обединението печели безапелационно в 23 МИР с 32.87% от гласовете. На втора позиция в региона е ГЕРБ с 20.94 на 100, до момента в който за " ИТН " са дали своят вот 17.74%.

В 24 МИР " Демократична България " е първа политическа мощ с 28.46%. ГЕРБ печели поддръжката на 23.32% от гласоподавателите в региона, до момента в който за партията на Слави Трифонов са дали своят вот 19.57%.

В 25 МИР, където попада и Банкя, успеха е за ГЕРБ. Партията на Бойко Борисов печели 25.23 на 100 от гласовете, следвана от " ИТН " с 23.14% и " Демократична България " с 20.4 на 100 от гласовете.

Въпреки че Има Такъв Народ поведоха общия резултат, в София са едвам трети.

Малко след 3 ч. след среднощ Централната изборна комисия стартира да разгласява първите протоколи от гласуването в чужбина. Първо станаха известни резултатите от Австралия, Нова Зеландия, Китай, Южна Корея, Сингапур и Япония - секциите, където гласуването стартира най-рано поради часовата разлика.

Във шестте страни победител във вота е обединението " Демократична България ", следвана от партията на шоумена Слави Трифонов " ИТН ".

Демократична България поведе безапелационно резултата и във френската столица. Българските гласоподаватели в Париж сложиха обединението на безапелационно първо място, а изненадата е високата оценка, дадена на " Възраждане ", която няма да влезе в Парламента, тъй като остава под чертата от 4%, само че в Париж е на четвърто място след Демократична България, Има Такъв Народ и ГЕРБ.



Гръцкият остров Лимнос, който може да се дефинира като " ваканционната столица на Българите "  е още място, където " Демократична България " заема лидерската позиция.

379 са фактически подадените бюлетини в секцията в Лимнос, като 74,7% от подадените действителни бюлетини са за " Демократична България ", 8,7% - за ГЕРБ, 8,4% - за " ИТН " и 2,11% - за " Изправи се! Мутри вън ".

 
8 дами министърки в кабинета на Има Такъв Народ и българи с македонец в Космоса
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР